FRUIT TIME FRUIT TIME
Вхід | Реєстрація
Каталог продуктів Акції
Зв'язок з нами
+38 (067) 000-20-10 +38 (050) 288-00-09 +38 (067) 574-56-64 Контакти
Інформація
Блог Доставка та оплата Партнерам HoReCa Про компанію
Кошик 0 Кошик 0,00 ₴ Кошик 0

Які екзотичні фрукти їсти взимку

Які екзотичні фрукти їсти взимку

Взимку наш організм особливо вибагливий. Тіло потребує вітамінів, які ми могли недоотримати влітку та восени, а душа бажає більше кольору та позитивних емоцій, які важче добувати через зміну погоди. Чудовий спосіб забезпечити себе цим усім — їсти екзотичні фрукти. Завдяки можливостям імпорту, насолоджуватися смачними яскравими плодами можна круглий рік. У цій статті ми розповімо про найкорисніші в холодну пору фрукти!

Цитрусові 

Цитрусові фрукти є звичними для холодного періоду року в нашій країні. Ароматні апельсини та мандарини вже давно стали символом зими, і асоціюються у свідомості людей з наближенням Різдва та Нового року.  Знайомі абсолютно кожному також лимони та грейпфрути, адже їх можна зустріти на прилавках магазинів цілий рік. Додати всі ці плоди в свій зимовий раціон варто не лише через їх тонізуючий смак чи кислинку, що чудово бадьорить, а й тому, що вони неймовірно корисні для нашого організму. Особливо, в період морозів, адже вони у великій кількості містять:

  1. Вітамін С. Найцінніший компонент цитрусових. Аскорбінова кислота чудово зміцнює імунітет, допомагаючи йому простіше справлятися з підступними вірусами. Цікаво, що вона також допомагає боротися з передчасним старінням.
  2. Вітаміни групи В, калій та магній. Позитивно впливають на серце та судини. Регулярне вживання цитрусових знижує ризик інсульту, нормалізує тиск.
  3. Клітковина. Покращує травлення, а також допомагає нормалізувати вагу.

Крім знайомих усім нам, в асортименті нішевих магазинів продуктів продається чимало незвичайних цитрусових фруктів:  

  • Лайм. Невеликий плід з тонкою яскравою зеленою шкіркою, кисліший за лимон.
  • Помело. Великі плоди зі світлою жовтою шкіркою. М’якоть помело кисло-солодка, має яскраво виражені волокна, менш соковита, ніж в інших цитрусових.
  • Світі. Цитрусовий з зеленою шкіркою, що за розміром схожий на грейпфрут. Усередині — біла м’якоть, що нагадує поєднання грейпфрута та помело.
  • Кумкват. Маленькі плоди яскраво-помаранчевого кольору з діаметром 2, 5 см. Мають їстівну шкірку, а на смак схожі на мандарини.
  • Лімкват. Зелені невеликі фрукти, що є гібридами лайма і кумквата. Забарвлені в жовто-зелений колір, а на смак — кислі, як лайм.
  • Рука Будди. Великий видовжений плід, що може досягати 40 см, покритий жовтою цедрою, як у лимона. Фрукт має напрочуд екзотичний вигляд: велику кількість пальцеподібних виростів, що нагадують щупальці.

Хурма

Неможливо уявити зиму без терпко-солодкого смаку хурми. Ці яскраво-помаранчеві ягоди з’являються на прилавках в кінці осені. Вважається, що першими для себе цей плід відкрили жителі Китаю. Однак сьогодні культура вирощується не лише на Сході, а в Австралії та Америці, а деякі сорти — навіть в Україні. 

У наші дні ви легко можете вибрати хурму, яка буде вам до смаку, адже у продажу є багато різних сортів з різних куточків світу. Найпопулярнішою у нас є хурма:

  • Бичок. Має характерний терпкий присмак. Їх зазвичай їдять дуже стиглою, коли м’якоть максимально соковита.
  • Корольок. Цей сорт називають шоколадкою хурмою, оскільки він має темнішу шкірку і насичену коричневу м’якоть, яка є дуже солодкою та смачною. Форма хурми Корольок округла, а розмір менший, ніж у інших сортів. 
  • Шарон. Гібрид східної хурми і яблука. Розмір у неї дещо більший, ніж в більшості сортів, м’якоть — світлого помаранчевого кольору. Тим, хто не любить терпкості сподобається, що Шарон завжди має солодкий смак.  Ще одна характерна ознака — відсутність кісточки.

Звісно, хурма — корисний і поживний фрукт, що підтримає ваш організм в час, коли інші сезонні свіжі овочі та фрукти недоступні. Побачивши її насичений помаранчевий колір, можна зрозуміти, що в ній багато бета-каротину. За вмістом клітковини, яка має хороший вплив на систему травлення, хурма перевершує яблуко. Крім того, у ній є магній, натрій, йод та залізо. Цікаво, що хурма має омолоджувальний ефект, завдяки високому вмісту катехінів.

Тропічні фрукти

Їсти плоди з тропічних країн, коли за вікном сніг та ожеледиця, — справжня мрія, яку легко втілити в реальність. У інтернет-магазині продуктів FRUIT TIME їх можна придбати будь-якого сезону.  Яскраві, з ефектними формами та забарвленням, тропічні плоди порадують вас не лише чудовим виглядом та смаком, а й корисною дією. Особливо популярні взимку:

  1. Манго. Солодкий і соковитий плід, у якому міститься стільки ж вітаміну С, як і в соці лимону. Цим пояснюється його благотворний вплив на імунну систему, а також красу шкіри та волосся. Також манго корисно їсти людям з проблемами зору, адже в ньому є лютеїн та зеаксантин.
  2. Пітахайя. Яскравий плід, який ще має назву “фрукт дракона” через свій незвичайний вигляд. Пітайю можна вживати людям з діабетом, оскільки вона нормалізує рівень цукру в крові. Інші позитивні властивості: хороший вплив на шлунково-кишковий тракт, антиоксидантна дія, зниження ваги.
  3. Ананас. Ще один екзотичний фрукт, який захистить вас від застуд та вірусів, оскільки багатий на вітамін С. Клітковина сприяє хорошій роботі травної системи, запобігає виникненню запорів та здуття. Сік ананасу впливає на рівень інсуліну і запобігає появі зайвої ваги.
  4. Папайя. Цікавий та смачний тропічний фрукт, смак якого нагадує добре відому всім диню. Рослинні речовини у папайї допомагають очистити судини, знизити рівень холестерину, вона має антиоксидантні властивості: виводить з організму токсини, нівелює запальні процеси.
  5. Ківі. Один з рекордсменів за вмістом аскорбінової кислоти, підтримує імунітет і стимулює вироблення колагену. 

Фотосесія з екзотичними фруктами

Тропічні фрукти — це корисно, смачно і неймовірно красиво. Недарма їх обирають для різноманітних фотосесій. Нещодавно продукти з інтернет-магазину FRUIT TIME “взяли участь” у цікавій зйомці від дитячого продюсерського центру Babyphotostars. Разом з талановитими дітьми у кадрі позували ананас, папайя, кумкват, гранат та інші фрукти. Дякуємо за яскраві знімки фотографу Софії Полтавській та юним моделям.

У статті використано фотографії зі студії продюсерського центру Babyphotostars. 

Фотограф: Софія Полтавська. 

Моделі (по черзі): Клепець Валерія, Алассалі Омар, Присакарь Дарья, Гуща Єгор, Драгомирик Ірина, Калиновський Даніїл, Христюк Дарья, Омелян Дарья, Михайленко Діана.

Корисні поради

Інші записи з категорії «Корисні поради»

Кошик
Ваш кошик порожній