FRUIT TIME FRUIT TIME
Вхід | Реєстрація
Каталог продуктів Акції
Зв'язок з нами
+38 (067) 000-20-10 +38 (050) 288-00-09 +38 (067) 574-56-64 Контакти
Інформація
Блог Доставка та оплата Партнерам HoReCa Про компанію
Кошик 0 Кошик 0,00 ₴ Кошик 0

Національний відбір Bocuse d'Or Ukraine 2021

Національний відбір Bocuse d'Or Ukraine 2021

11 жовтня у Києві відбувся національний відбір Bocuse d'Or Ukraine 2021! Це кулінарна подія міжнародного рівня, на якій професійні кухарі змагалися за право представляти нашу країну на європейському фіналі Bocuse d'Or у 2022 році. FRUIT TIME із задоволенням спостерігає за гучними новинами на ринку кулінарії та  HoReCa!

Чемпіонат світу з кулінарії Bocuse d'Or

Bocuse d'Or — чемпіонат світу з кулінарії, що проводиться кожні два роки. Він названий на честь відомого французького шеф-кухаря та ресторатора Поля Бокюзе. Цей кулінарний конкурс є одним з найпопулярніших в світі, його часто називають “Олімпійськими іграми у сфері кулінарії”, тож для будь-якого кухаря взяти в ньому участь — велика честь. 

Національний відбір в Україні проходив вперше.  У ньому взяли участь 8 команд професійних кухарів. Протягом 6 годин в режимі реального часу вони готували дві страви — рибну та м’ясну — для кожного члена журі. До складу журі увійшли члени Національного Організаційного комітету Bocuse d'Or Ukraine: 

  • Євген Корольов
  • Ігор Крамаренко
  • Віктор Тимчишин
  • Айк Вейшторт
  • Ігор Лаврешин
  • Марина Кербицька 
  • Олексій Міллер
  • Юрій Ковриженко

Крім того, оцінювати учасників були запрошені зарубіжні представники гастрономічного світу: 

  • Павло Гур’янов — переможець міжнародних конкурсів, в тому числі й Bocuse d’Or Естонія 
  • Михайло Авсаджанішвілі — Президент Bocuse d’Or Грузія

Учасники національного відбору в Україні

  1. Прихідько Максим 

Засновник та шеф Experimental restaurant, шеф-кухар гастрономічного простору Pro100 HUB: гастро-вечері, майстер-класи & Horeca, член Асоціації шеф кухарів України, член Асоціації «Західна Шеф Група» та Клубу Галицької Кухні. Останні 2 роки займається вивченням української традиційної кухні. Стаж роботи 9 років. Призер та переможець міжнародних та всеукраїнських конкурсів.

Помічник учасника Фисюк Василь. Працював в різних містах України, країнах близького сходу (Катар) та країнах Європи (Данія, Німеччина, Латвія, Естонія). Проходив стажування в кращих ресторанах Прибалтики, призер та переможець всеукраїнських та міжнародних кулінарних конкурсів. Золотий шеф-кухар юніор 2021 року. 

  1. Липко Олександр 

Свій кулінарний шлях почав ще в 17 років, коли вступив до вищого професійного училища. Вже там усвідомив, що це стане не тільки роботою, але і покликанням життя. 

2014 році переїхав до Києва, де потрапив в ресторан La Veranda. Вже протягом 7 років працює в ресторані, пройшовши шлях від кухаря до шефа. За весь час роботи стажувався в La Veranda Praha, їздив в гастрономічні тури до Франції (Париж), Іспанії (регіон Андалусія), Німеччини (Берлін). Регулярно відвідував ресторани, які відмічені Gault & Millau та гідом Michelin.

Помічник учасника Ткаченко Антон. Працює разом із Олександром у ресторані La Veranda. Має профільну освіту та досвід роботи в різнопланових ресторанах, серед них: ресторани італійської кухні Azzuro Trattoria та Casa Nori, мережа рибного напряму «Чорноморка».

  1. Ліонов Владислав 

Су-шеф ресторану Sense Café у Дніпрі. За період професійної діяльності працював у ресторанах з різним коцептом, що дало можливість сформувати власне гастрономічне бачення. У 2017 році разом з великою та дружньою командою відкрив ресторан SOHO під керівництвом Віталія Самарцева, який змінив ставлення Владислава до гастрономії в цілому, робота з екзотичними продуктами, новими техніками і текстурами, молекулярна кухня, ферментація, майстер-класи.

Помічник учасника Піпінський Дем’ян. Працює у ресторані Winovnik у Дніпрі. Брав участь у конкурсі «11th international culinary competition» в 2019 році. Дем’ян постійно знаходиться у пошуку неординарних поєднань продуктів, які вдало відображає у стравах. 

  1. Захаров Вадим

Шеф-кухар ресторану Winovnik у Дніпрі. На початку кар'єри пройшов курси кухаря, щоб працювати моряком на круїзному лайнері. Перша робота - суші бар, далі ресторан української кухні. Протягом 7ми років працював в Харкові. У віці 23 років Вадима запросили в новий проект на посаду шеф-кухаря. Очолював кухню великого розважального комплексу. За новим досвідом переїхав в місто Дніпро.

Помічник учасника Гапон Дмитро. Брав участь в європейському конкурсі кулінарів в Греції. Працює в ресторані Winovnik, м.Дніпро.

Джерело: https://bocusedor.com.ua

  1. Нужний Віталій

Захоплюється кулінарією вже 11 років. Почав свою кар'єру в Kharkiv Palace Hotel. У 2017 році вступив до Першої Української Асоціації шеф-кухарів України, де почав вдосконалювати свої навички та відкривати для себе нові можливості. Викладач в кулінарній школі Al.Cuisine у м.Харків. 

  • Учасник проекту Майстер Шеф Професіонали 3. 
  • Золотий призер Чемпіонату Східного регіону України 2017 року. 
  • Бронзовий призер України Чемпіонату з кулінарного мистецтва 2018 року. 
  • Бронзовий чемпіон України в міжнародному чемпіонаті Best fest cook 2018 року.
  • Чемпіон України Кубка України з Кулінарії “Східний регіон“ 2018 року “Золотий кітель, шеф-кухар“.
  • Чемпіон України Суперкубку серед чемпіонів інших регіонів 2019 року.
  • Чемпіон України з кулінарного мистецтва “Золотий шеф-кухар 2019 року“.

Помічник учасника Фам Нгуєн Хай Данг. У 6 років випадково подивився кулінарне шоу Джеймі Олівера, яке й зумовило його життєве захоплення — кулінарія. З тих пір самостійно навчався, “граючись“ з їжею, поєднаннями та техніками. На літніх канікулах між 10-м і 11-м навчальними роками вирішив знайти роботу на кухні та прийшов у раменну, де і зустрів Віталія Нужного. Окрім кулінарії займається стріт-артом та графіті, грає на електро та бас-гітарах.

  1. Приварников Андрій 

Почав свій творчий шлях у 17 років. Зараз є шефом і співвласником двох фуд-кортів. Має на меті відкриття власного ресторану. У своїх роботах Андрій намагається керуватися природними мотивами та використовувати в основному локальні продукти. Андрій вважає важливим розвивати локальну кухню, тому його надихають такі кухарі, як Рене Редзепі, Магнус Нільсон та Володимир Мухін.

Помічник учасника Скрипник Євген. Закінчив «Кооперативний торгово-економічний коледж» за спеціальністю «Технік-технолог з технології харчування». Зараз працює су-шефом в ресторані «Basta».

  1. Баранова Елеонора 

Сьогодні Елеонора працює з Володимиром Ярославським, з яким відкрила новий формат ресторану — Chef's Table. У цьому році заснувала проект доставки їжі Fat Fish на ВДНГ. Часто бере участь у зйомках кулінарної рубрики на каналі Kyiv live. Переможниця телепрограми МайстерШеф Професіонали 3, брала участь в S.Pellegrino Young Chef. За період своєї роботи відкрила з нуля декілька ресторанів, серед яких Fish&Pussycat (Київ), Forever Young (Київ), BRO Market (Київ).

Помічниця учасника Залевська Кароліна. Працює у гастрономічній сфері з 15 років. В 2018 Кароліна стала супер фіналісткою шоу МастерШеф Підлітки. Брала участь в безлічі кулінарних конкурсах в тому числі: Best Cook Fest, де взяла 4 золотих та 3 срібні медалі. В 2019 році перемогла у проекті «Salad Junior Fest». В 2019 році здобула гран-прі в «BBQ Battle 2019». В 2019 році здобула золото та Гран-прі в «Battle Chef». З 2018 року входить до складу Асоціації кулінарів України. Працювала су-шефом в кулінарній студії Gastrоloft та Chef's Academy.

Зараз Кароліна працює в ресторані Chef's table під керівництвом Елеонори Баранової та Володимира Ярославського. 

  1. Петренко Олександр 

Багаторазовий чемпіон України з кулінарного мистецтва. Брав участь більш, ніж в 15 чемпіонатах. Шеф-кухар ресторану італійської кухні Mamma Italia в місті Одеса.

Помічник учасника Ємчук Ігор. В індустрії з 16 років. З Олександром працює на одній кухні разом вже 1 рік та вважає цей час найбільш професійно продуктивним.

Результати відбору Bocuse d'Or Ukraine 2021

Кожен учасник отримав нагороду за участь у конкурсі. Переможні місця між собою розділи:

  1. 1 місце та право представляти україну на європейському фіналі Bocuse d'Or 2022 — Прихідько Максим. 
  2. 2 місце — Захаров Вадим.
  3. 3 місце — Нужний Віталій. 

Окремі відзнаки отримали автори найкращих страв та найкращий помічник учасника:

  1. Краща рибна страва — Липко Олександр.
  2. Краща м’ясна страва — Ліонов Владислав.
  3. Кращий помічник — Залевська Кароліна.

Джерело: https://bocusedor.com.ua 

 

Новини

Інші записи з категорії «Новини»

Кошик
Ваш кошик порожній