Лимонний тарт

Цитрусовий тарт можна подавати, як теплим, так і охолодженим. Він підійде для офіційного обіду, і для «шведського столу». Пиріг досить кислий, тому подавайте його або зі збитими вершками, або з ванільним морозивом.

  • 1 ¼ склянки просіяного борошна
  • ½ склянки фундука (обсмажити і подрібнити)
  • 175г дрібного цукрового піску
  • 115г м'якого вершкового масла
  • 4 яйця
  • Цедра 2 лимонів (дрібно натерти)
  • ¾ склянки лимонного соку
  • 2/3 склянки жирних вершків
  • Тонко нарізана лимонна цедра для прикраси
  1. Змішати борошно, горіхи і 25 г цукру, потім перетріть суміш з вершковим маслом. Якщо виникне необхідність, додати 15-30мл холодної води і замісити м'яке тісто. Поставити в холодильник на 10 хвилин.

2. Розкачайте тісто і викладіть його у форму діаметром 20см. якщо вам здасться складним розкачувати тісто, просто розподіліть його по формі руками. Поставте в холодильник на 20 хвилин. Розігрійте духовку до 200 градусів.


3. Закрийте тісто папером для випічки, насипте зверху квасолю і випікайте 15 хвилин. Зніміть пергамент з квасолею і випікайте ще 5-10 хвилин, поки тісто не стане хрустким.


4. Збийте в однорідну масу яйця, лимонну цедру, сік, цукор, та вершки що залишилися. Запікайте 30 хвилин, поки начинка не схопиться. Вийміть з форми, прикрасьте лимонною цедрою і подавайте на стіл.

 

Рецепти

Рекомендовані товари

Лимон імп.
Ціна
39,78 грн/кг
3,98 грн
кг
мін. кільк. 0.1кг
Цукор 1 кг
Ціна
27,20 грн/шт
27,20 грн
шт
мін. кільк. 1шт
Горіх фундук імп.
Ціна
338,84 грн/кг
67,77 грн
кг
мін. кільк. 0.2кг
Борошно 1,8 кг
Ціна
37,40 грн/шт
37,40 грн
шт
мін. кільк. 1шт

Інші записи з категорії «Рецепти»

Кошик
Ваш кошик порожній
4