Лимонний тарт
Цитрусовий тарт можна подавати, як теплим, так і охолодженим. Він підійде для офіційного обіду, і для «шведського столу». Пиріг досить кислий, тому подавайте його або зі збитими вершками, або з ванільним морозивом.
- 1 ¼ склянки просіяного борошна
- ½ склянки фундука (обсмажити і подрібнити)
- 175г дрібного цукрового піску
- 115г м'якого вершкового масла
- 4 яйця
- Цедра 2 лимонів (дрібно натерти)
- ¾ склянки лимонного соку
- 2/3 склянки жирних вершків
- Тонко нарізана лимонна цедра для прикраси
- Змішати борошно, горіхи і 25 г цукру, потім перетріть суміш з вершковим маслом. Якщо виникне необхідність, додати 15-30мл холодної води і замісити м'яке тісто. Поставити в холодильник на 10 хвилин.
2. Розкачайте тісто і викладіть його у форму діаметром 20см. якщо вам здасться складним розкачувати тісто, просто розподіліть його по формі руками. Поставте в холодильник на 20 хвилин. Розігрійте духовку до 200 градусів.
3. Закрийте тісто папером для випічки, насипте зверху квасолю і випікайте 15 хвилин. Зніміть пергамент з квасолею і випікайте ще 5-10 хвилин, поки тісто не стане хрустким.
4. Збийте в однорідну масу яйця, лимонну цедру, сік, цукор, та вершки що залишилися. Запікайте 30 хвилин, поки начинка не схопиться. Вийміть з форми, прикрасьте лимонною цедрою і подавайте на стіл.