FRUIT TIME FRUIT TIME
Вхід | Реєстрація
Каталог продуктів Акції
Зв'язок з нами
+38 (067) 000-20-10 +38 (067) 417-40-02 Контакти
Інформація
Блог Доставка та оплата Партнерам HoReCa Про компанію
Кошик 0 Кошик 0,00 ₴ Кошик 0

Качина ніжка з мусом з цвітної капусти, морквяним пюре та ягідним соусом від Дмитра Любімова

Качина ніжка з мусом з цвітної капусти, морквяним пюре та ягідним соусом від Дмитра Любімова

Рецепт качиної ніжки з мусом з цвітної капусти, морквяним пюре та ягідним соусом від шеф-кухаря ресторану 4TOWER Дмитра Любімова

Інгредієнти:

  • Качина ніжка сувід
  • Морквяне пюре – 70 г
  • Мус із цвітної капусти – 90 г
  • Морква в апельсиновому соку – 50 г
  • Соус ягідний – 70 г
  • Мікрогрін

Для мусу з цвітної капусти:

  • Цвітна капуста – 300 г
  • Вершки рослинні – 70 г
  • Вода 
  • Вершкове масло – 70 г

Для морквяного пюре:

  • Морква – 250 г
  • Сіль
  • Цукор 
  • Чебрець 
  • Оливкова олія
  • Масло вершкове – 70 г
  • Сік апельсина – 20 г

Для ягідного соусу:

  • Смородина – 150 г
  • Вино червоне – 70 г
  • Пюре граната – 50 г
  • Цукор – 70 г
  • Розмарин – 1 гілочка 

Спосіб приготування:

Для початку маринуємо качину ніжку. Для цього знадобляться сіль, перец, бадьян, розмарин, апельсин, яблуко і трюфельна олія. Залишаємо її на 5 годин в холодильнику, за цей час м’ясо рівномірно промаринується, ввібравши всі аромати спецій. Приготувати качину ніжку можна кількома способами: по технології сувід за температури 75 °C протягом 12 годин. Або ж способом конфі у власному жиру. Для цього ніжку потрібно занурити в качиний жир та готувати протягом 5 годин у духовці за температури 120°C.

Для мусу у сотейник покладіть цвітну капусту, повністю заливайте її водою, додайте вершки та варіть на плиті. Коли капуста стане м’якою, рідину необхідно злити. Готові суцвіття перебийте в міксері чи в термоміксі, з додаванням вершкового масла. 

Готуємо ароматне морквяне пюре. На деко викладаємо очищену моркву, посипаємо цукром, сіллю, кладемо гілочку чебрецю, змащуємо оливковою олією, накриваємо фольгою та відправляємо в духовку. Після запікання моркву потрібно перебити в пюре з додаванням соку апельсина та вершкового масла. Це надасть пюре приємної оксамитової консистенції. Аби текстура була ще ніжнішою, перетріть його через сито.

Щоб приготувати ягідний соус, в сотейник насипте смородину, вкиньте гілочку розмарину, додайте пюре граната, влийте трохи червоного вина та готуйте на плиті кілька хвилин, доки алкоголь випарується. Після цього всипте в ягоди трохи цукру та ще трохи проваріть. Соус вийде ідеально збалансованим – трошки терпким, трошки кислим і трошки солодким.

У ще один сотейник помістіть нарізану на кубики моркву, залийте її апельсиновим соком, додайте цукор та поставте варитися до стану аль денте. Коли морква будьте готова, залиште її в соку настоятися ще. Це надасть їй приємного аромату апельсина, який буде чудово поєднуватися з морквяним пюре.

Для ефектної презентації використайте листочки мікрогріну. Смачного!

Усі овочі та фрукти  для страви ви можете замовити з доставкою у нашому інтернет-магазині!

Рецепти

Рекомендовані товари

Апельсин
ціна за 1 кг
78,00 грн
мін. кільк. 0.5кг
кг
сума
39,00 грн
Морква
ціна за 1 кг
19,10 грн
мін. кільк. 1кг
кг
сума
19,10 грн
Гранат
ціна за 1 кг
200,00 грн
мін. кільк. 0.5кг
кг
сума
100,00 грн

Інші записи з категорії «Рецепти»

Кошик
Ваш кошик порожній