Класичний та полуничний безалкогольний "Мохіто"
Безалкогольний “Мохіто” — простий освіжаючий та неймовірно популярний коктейль, який чудово втамовує спрагу і піднімає настрій. Приготувати його в домашніх умовах дуже легко! Й найголовніше — для цього потрібні цілком прості і доступні продукти.
Класичний безалкогольний “Мохіто”
Традиційний рецепт коктейлю без додавання рому цінують за свіжий і тонізуючий смак. На його приготування знадобиться лише кілька хвилин! Крім продуктів, підготуйте склянку для подачі, ніж для нарізання фруктів та вилку, ложку з довгою ручкою або ступу. Також не забудьте заздалегідь потурбуватися про лід.
Інгредієнти:
- м’ята — 2-3 гілочки
- лайм — 1 шт.
- цукор — 1 ч.л.
- лід
- спрайт — 1 скл.
Спосіб приготування:
У склянку, в якій ви плануєте подавати коктейль, вкиньте м’яту. Радимо відривати листочки від стебла руками, так м’ята матиме привабливіший вигляд в коктейлі та краще віддасть аромат. Невеликий лайм розріжте на кілька скибочок, з кожної вичавіть сік у склянку та вкиньте до м’яти. За бажанням додайте цукор і за допомогою вилки, барної ложки або ступи розімніть все у склянці. Вкиньте лід та налийте охолоджений спрайт. Прикрасити коктейлю можна кружальцем лайму або гілочкою м’яти. Вуаля!
Полуничний безалкогольний “Мохіто”
Полуниця — це завжди доречно, адже вона така смачна! Смак “Мохіто” ягода також прекрасно доповнює, а ще додає ефектності і барв зовнішньому вигляду коктейлю. Рецепт полуничного “Мохіто” практично не відрізняється від класичного. Тож ви можете одразу приготувати два варіанти.
Інгредієнти:
- м’ята — 2-3 гілочки
- лайм — 1 шт.
- полуниця — 5-6 шт.
- лід
- спрайт — 1 скл.
Спосіб приготування:
Відірвіть листя з кількох гілок м’яти та вкиньте їх в склянку. Лайм наріжте шматочками та відправте до м’яти. Туди ж додайте нарізану на чотири частинки полуницю. За допомогою вилки чи спеціальної ступи розімніть вміст склянки так, щоб всі фрукти виділили сік. Щоб підсолодити напій, до фруктів можна додати трохи меду або полуничного сиропу. Вкиньте лід або крижану крихту і залийте все охолодженою газованою водою. Прикрасьте коктейль половинкою полуниці, кружальцем лайму та гілочкою м’яти. Смачного!
Історія коктейлю “Мохіто”
“Мохіто” — традиційний кубинський напій, що готується на основі рому. Він став популярним в США в 1980-х роках. Є кілька історій його появи. За однією з версій, попередником “Мохіто” був коктейль “Драк”, який в XVI столітті вигадав англійський пірат Френсіс Дрейк. Кажуть, тоді лайм і м’яту додавали в ром, щоб перекрити і пом’якшити смак неякісного алкоголю. За іншою версією, “Мохіто” — перероблений варіант коктейлю під назвою “М’ятний джулеп”, який був дуже популярним в Південній Америці в XІХ столітті.
Цікаво, що під час проживання на Кубі “Мохіто” полюбляв пити американський письменник Ернест Хемінгуей. Наразі існує безліч варіантів цього коктейлю. Фанати напою люблять експериментувати, додаючи до класичного рецепту різноманітні свіжі фрукти, сиропи тощо.
Користь “Мохіто” для організму
Випивши освіжаючий коктейль, можна ще й непогано оздоровитися. Все завдяки корисному складу напою.
- Лайм — містить багато вітаміну С, який позитивно впливає на кровоносну та серцево-судинну систему, знижує рівень поганого холестерину, має в складі пектин, що допомагає вивести шкідливі речовини з організму, а також вітаміни В та А, калій, залізо та інші корисні речовини.
- М’ята — має розслабляючий ефект, укріплює нервову систему, допомагає при стресі, поганому апетиті, заспокоює, а також нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, пришвидшує метаболізм й покращує травлення.
Придбати фрукти та зелень для приготування коктейлю ви можете в нашому інтернет-магазині продуктів! Ми пропонуємо свіжі якісні продукти з доставкою додому.