Рамен з курчам та бобами едамаме
Авторський рецепт смачного і поживного рамена від шеф-кухаря Дмитра Любімова!
Інгредієнти:
- Бульйон курячий – 300 г
- Локшина удон – 60 г
- Боби Едамаме – 50 г
- Кукурудза – 30 г
- Сальса азіатська – 20 г
- Яйце куряче
- Норі – 2 г
- Кунжут – щіпка
- Заправка – 75 г
- Капуста кімчі – 50 г
- Кріспі ніжка – 70 г
- Цибуля
- Гриби Шіїтаке
Для сальси нарізаємо дрібно і заливаємо соком лайма:
- Імбир
- Часник
- Кінза
Для заправки змішуємо:
- Кунжутна олія
- Соус теріякі
- Соєвий соус
- Соус кімчі
Спосіб приготування:
Куряче крильце маринуємо в соєвому соусі та паприці й смажимо у фритюрі. Паніруємо спочатку в збитому яйці, а потім – в подрібнених кукурудзяних пластівцях. Після фритюру запікаємо крильце в духовці до готовності.
На розігріту глибоку сковорідку або сотейник викладаємо нарізану цибулю та гриби Шіїтаке й смажимо до золотистої скоринки. Коли овочі будуть готові, додаємо до них азіатську сальсу і заправку та тушкуємо кілька хвилин. Після цього викладаємо у сковорідку локшину, заливаємо все курячим бульйоном і варимо 5-6 хвилин.
Щоб приготувати капусту кімчі, наріжте невеликими шматками пекінську капусту та залиште її на добу в маринаді зі столового оцету, кунжутної олії, соєвого соусу та соусу кімчі. Інгредієнти для маринаду змішайте за смаком.
Боби едамаме перед додаванням у рамен потрібно бланшувати у підсоленій воді протягом 2 хвилин.
Подаємо рамен в глибокій тарілці. У центр спочатку викладаємо локшину з овочами й заливаємо бульйоном, а потім по колу викладаємо гірками всі інші інгредієнти: капусту кімчі, половинку яйця, кукурудзу, боби, крильце кріспі. Прикрашаємо страву чорним кунжутом та водорослями норі, нарізаними соломкою.
Смачного!