Спаржа із соусом беарліз від Бренд шефа Дмитра Руденко
Інгрідієнти:
- спаржа 1 уп
- яйця 4шт
- масло 300гр
- цибуля шалот 20гр
- тархун 15гр
- оцет рожевого вина 100гр
- сіль
Оцет, тархун, подрібнену цибулю шалот, 3шт чорного перцю, 1шт духмяного поставити на вогонь на 5/7хв, помішуючи, після чого процідити. Жовток відділити та додати до процідженого соусу, поставити на водяну баню на 2/3хв, постійно помішуючи. Слідкуйте, щоб температура не була завеликою, щоб жовток не скрутився. Зняти соус з парової бані та додати пучок подрібненого тархуну.
Спаржу треба помити, та відрізати корінці (близько 4см), зачистити корінець, до білого стержня. На розігріту сковорідку (можна взяти гриль) виложити 2-3 зубчика молодого часнику, гілочку тим’яну та спаржу, підсолити та додати перець за смаком, смажити на середньому вогні до золотистого кольору, зняти зі сковорідки та викласти на паперовий рушник.
Сервіруємо страву. На плоску тарілку викладемо соус, зверху спаржу та ще один шар соусу.