Смачний рецепт закуски з авокадо і помідорів
Сальса - популярний соус, який подають з чіпсами з тортильі.
- 2 стиглих авокадо
- 1 маленька головка червоної цибулі (дрібно порубати)
- 1 червоний або зелений чилі (видалити насіння, дрібно нарізати)
- Дрібний зубчик часнику (потовкти)
- Дрібно нашаткована цедра ½ лайма і сік 1 ½ лайма
- Щіпка дрібного цукрового піску
- 225г помідорів (нарізати)
- 2 ст ложки крупно нарізаної свіжої кінзи
- 1 чайна ложка мелених зерен кумина
- 1 ст ложка оливкової олії
- 1-2 ст ложки сметани
- Сіль і молотий перець
- Скибочку лайма в морській солі і гілочка свіжої кінзи для прикраси
1. Розріжте авокадо навпіл, вийміть кісточку і очистіть від шкірки. Дві половинки розімніть вилкою в мисці.
2. Додайте цибулю, чилі, часник, цедру і сік лайма, цукор, помідори, кінзу, мелений кумін, сіль, перець, додайте оливкову олію.
3. Другий авокадо наріжте кубиками і додайте в сальсу. Закрийте кришку і залиште на хвилин. Закрийте кришкою і залиште на хвилин. Подавайте на стіл з скибочкою лайма, покритими морською сіллю, і гілочками свіжої кінзи.
Поради кухаря.
- якщо ви крупно нарубати авокадо, текстура соусу стане іншою. Якщо ж ви любите гладкий соус, розімніть обидва авокадо вилкою.
- щоб тверді плоди авокадо стали м'якими, помістіть їх в мікрохвильову піч на кілька секунд.