картопля із соусом
Пряні скибочки картоплі з соусом чилі
Запечені скибочки картоплі з хрусткою гострою скоринкою дуже смачно з соусом чилі. Таку картоплю можна подати на закуску або в ряду інших страв, як частина барбекю або до сімейної вечері.
4 порції
- 4 картоплини 200-250гр
- 4 ст ложки оливкової олії
- 4 зубчики часнику (подрібнити)
- 2 ст ложки меленого перцю
- 2 ст ложки перуки
- для соусу
- 2 ст ложки оливкової олії
- 2 маленькі цибулини (подрібнити)
- 400 г нарізаних консервованих помідорів
- 2 свіжих червоних чилі (видалити насіння і нарізати)
- 2 ст ложки бальзамічного оцту
- 2 ст ложки нарізаної свіжої кінзи
Спосіб приготування:
1. Розігрійте духовку до 200 ˚С. Розріжте картоплю уздовж навпіл і кожну половинку вздовж на 8 шматочків.
2. Складіть картоплю у велику каструлю з холодною водою. Доведіть до кипіння, зменшити вогонь і варіть до напівготовності. Висипати на друшляк і обсушити.
3. Перемішайте в сковороді оливкового масло, часник, духмяний перець і паприку. Додайте сіль і перець за смаком. Покладіть в сковороду картоплю і перемішайте з олією і спеціями. Запікайте 20-25 хвилин, до рум'яної скоринки, періодично перевертаючи картоплю.
4. Поки картопля печеться, приготуйте соус. Нагрійте масло в маленькій сковороді і обсмажте до м'якості цибулю (5-10 хвилин).
5. Викладіть в сковороду нарубані помідори разом з соком, додайте чилі і оцет і тушкуйте на слабкому вогні, поки суміш не увариться і не загусне (близько 10 хвилин). В кінці додайте свіжу кінзу.
6. Викладіть скибочки картоплі на тарілку, прикрасьте кінзою і подавайте з соусом.