FRUIT TIME FRUIT TIME
Вхід | Реєстрація
Каталог продуктів Акції
Зв'язок з нами
+38 (067) 000-20-10 +38 (067) 417-40-02 Контакти
Інформація
Блог Доставка та оплата Партнерам HoReCa Про компанію
Кошик 0 Кошик 0,00 ₴ Кошик 0

Товстолоб з мусом із топінамбуру та смаженими гливами від Дмитра Любімова

Товстолоб з мусом із топінамбуру та смаженими гливами від Дмитра Любімова

Рецепт товстолоба з мусом із топінамбуру, соусом зі сметани і м’яти та смаженими гливами від шеф-кухаря ресторану 4TOWER Дмитра Любімова

Інгредієнти:

  • стейк із товстолоба – 200 г
  • чорноморські мідії – 70 г
  • сметана – 50 г
  • м'ята – 10 г
  • гливи - 100 г 
  • мус із топінамбуру - 70 г
  • мікрогрін - 3 г

Для мусу з топінамбуру:

  • топінамбур очищений – 250 г
  • фенхель – 100 г
  • цибуля ріпчаста – 100 г
  • вершки рослинні – 200 г
  • вино біле – 70 г
  • олія вершкове – 50 г
  • сіль, перець за смаком 

Спосіб приготування:

Для початку нарізаємо топінамбур, фенхель та цибулю довільними крупними шматками. Для сметанного соусу додаємо дрібно нарізану свіжу м’яту та сіль у сметану та ретельно перемішуємо. Маринуємо товстолоба: солимо, перчимо та добре змащуємо оливковою олією. 

На розігріту сковорідку викладаємо свіжі мідії. Паралельно на іншу розігріту сковорідку відправляємо нарізаний топінамбур, фенхель та цибулю, та смажимо до золотистості. Після цього додаємо у овочі біле вино та вершкове масло, й продовжуємо обсмажувати. Коли мідії розкриються, а сік з них випарується, додаємо до них біле вино і вершки, та продовжуємо готувати. У сковорідку з овочами додаємо воду, і варимо на повільному вогні. 

Доки соус з мідій та овочі варяться, маринуємо гриби. Розділяємо гливи на суцвіття, солимо та поливаємо оливковою олією.

Проціджені через сито вершки з мідій вливаємо у сковорідку з овочами та варимо до м’якості. Це надасть мусу смаку та аромату морепродуктів.

Товстолоб та гриби готуємо в хоспері або на грилі, щоб  надати їм приємного аромату диму. Якщо такої можливості немає, можна обсмажити їх на сковорідці. Тушковані овочі з вершками збиваємо в пюре у термоміксі або блендері до кремової консистенції. 

Викладаємо пюре, сметанний соус з м’ятою, рибу та гриби на тарілку, прикрасивши мідіями та мікрогріном.

Смачного! Усі овочі та зелень для страви замовляйте в нашому інтернет-магазині!

Рецепти

Рекомендовані товари

Гриби глива
ціна за 1 кг
233,90 грн
мін. кільк. 0.25кг
кг
сума
58,48 грн
Топінамбур Україна
ціна за 1 кг
73,50 грн
мін. кільк. 0.25кг
кг
сума
18,38 грн
Цибуля ріпчаста
ціна за 1 кг
27,90 грн
мін. кільк. 1кг
кг
сума
27,90 грн
Фенхель
ціна за 1 кг
305,10 грн
мін. кільк. 0.3кг
кг
сума
91,53 грн
Мікрогрін горошку 50г
ціна за 1 шт
40,70 грн
мін. кільк. 1шт
шт
сума
40,70 грн

Інші записи з категорії «Рецепти»

Кошик
Ваш кошик порожній