Грибний крем-суп
Смачний, ароматний, швидкий в приготуванні крем-суп.
- 25 г вершкового масла
- 1 цибулина (нарізати)
- 1 зубчик часнику
- 450 г печериць (кілька штук залишити цілими, а решта - нарізати)
- 1 ст ложка пшеничного борошна
- 900 мл овочевого бульйону
- 150 мл жирних вершків
для сухариків
- 1 ст ложка оливкової олії
- 115 г печериць (дрібно нарізати)
- 1 ст ложка дрібно нарізаної петрушки
- 6/8 цілих печериць
- 1 зубчик часнику
Процес приготування.
Розтопити вершкове масло, обсмажити цибулю і часник. Додайте гриби, закрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин.
Додайте борошно і обсмажуйте 1 хвилину. Влийте бульйон, доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин. Злегка остудіть, потім скористайтеся блендером і подрібніть все.
Поки суп вариться, приготуйте грінки. Нагрійте оливкову олію в маленьку сковороду. Покладіть цибулю, часник і шампіньйони, обсмажте до м'якості близько 8-10 хвилин. Злийте масло, після цього перекладіть суміш у блендер. Додайте свіжу петрушку і подрібніть.
Розігрійте сковороду, викладіть шампіньйони, додайте олію і смажте 5-6 хвилин.
Обсмажте скибочки багета, натріть часником і на кожен покладіть ложку сиру. Викладіть гриби на грінку.
Влийте суп в каструлю, додайте вершки і спеції за смаком. Розлийте суп по тарілках, в центр кожної тарілки покладіть грінку з сиром і грибами.