Популярні сорти груш: смачні і корисні
Досить нарікати на осінь! Адже є безліч причин її полюбити. Одна з них — смачні і корисні сезонні фрукти та овочі, що з’являються у продажу з настанням перших холодів.
Груша — традиційний для нас фрукт, пік корисності і популярності якого припадає саме на осінні місяці. Існує безліч видів груш, які вирощуються в Україні і за кордоном. У цій статті хочемо познайомити вас з чотирма найпопулярнішими сортами з асортименту FRUIT TIME.
Солодка груша Санта-Марія
Назва Санта-Марія вказує на італійське походження цього осіннього сорту. Він був виведений в 1951 році у Флоренції відомим селекціонером А.Мореттіні. Сорт вийшов врожайним і невибагливим до температурних умов, тому вирощується в багатьох країнах Європи, в тому числі і в Україні.
Плоди виростають досить великими — до 300 г, мають традиційну форму і світло-салатову тонку шкірку, подекуди з світло-рожевим “рум’янцем”, м’якоть жовто-біла. Сорт Санта-Марія особливо цінують за його десертний солодкий смак. При цьому м’якоть у стиглих грушах має ніжну структуру — м’яка і дуже соковита. Це й не дивно, адже для виведення сорту використовувалася груша Дюшес.
Безумовно, найкраще вживати груші Санта-Марія у свіжому вигляді. Проте, підходить вона й для кулінарії. Її додають у випічку, варять з неї повидло та варення. Крім того, добре смакує вона й в різноманітних салатах.
Соковита груша Конференція
Ці груші мають досить великий розмір і видовжену форму. Шкірка у Конференції жорстка і матова, зеленого кольору, часто з шорстким коричневим “ластовинням”, яке вважається нормою для цього сорту. У шкірці, до речі, містяться таніни, що надає смаку груші незначної терпкості.
М’якоть груш Конференція соковита і солодка. При цьому, форму вона тримає навіть при значній термічній обробці. У процесі варіння і запікання не втрачає вона і корисних властивостей. За чудовий смак і стійку структуру грушу Конференція люблять професійні кулінари. Її можна готувати у вині, варити і навіть смажити.
Незвичайна назва сорту пов’язана із Британською національною конференцією з вирощування груш, яка пройшла в кінці ХІХ століття, де він вперше був представлений. Сьогодні груша Конференція вирощується в багатьох країнах з теплим кліматом. Особливо її люблять в Європі, Америці та Китаї.
Червонобока груша Парижанка
Сорт Парижанка був виведений ще в другій половині ХІХ століття у Франції селекціонером В.Фурсіним, який схрестив сорти Сен-Жермен та Кюре. Оскільки Парижанка не надто вибаглива, і чудово витримує холод та високі температури, зараз ці груші вирощуються не лише у Франції, а й по всій території Європи, зокрема і в України. Збирають врожай пізньої осені.
Плоди Парижанки невеликого розміру, видовженої форми з зеленою міцною шкіркою, яка жовтіє в процесі дозрівання. Стиглі груші Парижанка мають красивий яскраво-червоний “рум’янець”. Смак у Парижанки солодкий з приємною кислинкою. Особливістю цього сорту є його в міру соковита пружна м’якоть білого кольору, яка приємно хрумтить при надкушуванні.
Екзотична груша Наши
Крім груш, які є звичними для місцевого клімату, у нашому інтернет-магазині ви можете купити й більш незвичайні сорти. Справжнім чудом селекції вважають екзотичну грушу Наши. Батьківщиною сорту є Китай, хоча зараз її вирощують й в Японії, Кореї та Ізраїлі. Тамтешні садівники обожнюють її за неймовірну витривалість: вона не боїться майже ніяких шкідників, холоду та засухи та має чудову врожайність.
Наши мають прекрасний смак — у них солодка ніжна м’якоть з кремовою текстурою і пікантною кислинкою. У їхній “зовнішності” можна побачити і риси звичайної європейської груші, і ознаки яблука. Форма у неї кругла, інколи трохи видовжена біля хвостика, шкірка — матова, світло-жовта, з дрібними коричневими плямами.
Екзотичну грушу використовують для приготування десертів та свіжих салатів. Цікаво, що Наши вважається дієтичним продуктом, адже в 100 г м’якоті лише 42 ккал. Крім того, у ній міститься багато важливих речовин: вітамін С та вітаміни групи В, а також калій, кальцій, магній, залізо, цинк та інші.
Корисні властивості груш
Груші різних сортів дієтологи та лікарі рекомендують додавати в раціон для підтримки здоров’я та навіть лікування деяких проблем:
- у грушах міститься багато клітковини, яка допомагає нормалізувати роботу кишківника;
- допомагає при порушеннях роботи шлунково-кишкового тракту, оскільки має протимікробні та бактерицидні властивості;
- мають легку сечогінну дію, що допомагає позбавитися від зайвої рідини в організмі;
- виводять токсини і рекомендовані для профілактики атеросклерозу;
- мають заспокійливий вплив на нервову систему при нервовому напруженні, тривозі, піднімають настрій;
- завдяки високому вмісту калію, позитивно впливають на роботу серця.
Проте, в деяких ситуаціях вживання груш протипоказано:
- не варто вживати при серйозних захворюваннях ШКТ: гастритах, язвах тощо;
- кислі груші не варто їсти людям похилого віку.
Як правильно їсти груші
- Денна норма — 1-2 плоди.
- Не можна їсти груші на голодний шлунок, це може нашкодити слизовій оболонці кишківника.
- Не запивайте груші водою, оскільки це викликає ефект бродіння в шлунку.
- Груші краще не поєднувати з “важкими” продуктами.
- Плоди з терпкуватим смаком варто вживати з обережністю, адже вони можуть кріпити.
Замовити свіжі груші різних сортів пропонуємо в нашому інтернет-магазині продуктів! Замовляйте товари на 449 грн, і ми безкоштовно доставимо замовлення до ваших дверей!