FRUIT TIME FRUIT TIME
Вхід | Реєстрація
Каталог продуктів Акції
Зв'язок з нами
+38 (067) 000-20-10 +38 (050) 288-00-09 +38 (067) 574-56-64 Контакти
Інформація
Блог Доставка та оплата Партнерам HoReCa Про компанію
Кошик 0 Кошик 0,00 ₴ Кошик 0

ТОП-3 смачних грибів, про які ви могли не знати

ТОП-3 смачних грибів, про які ви могли не знати

Печериці, гливи, білі, опеньки класичний набір грибів для раціону більшості людей. У цій статті ми розповімо про три незвичайних гриба, які легко приготувати вдома.

Деревні гриби Шиїтаке

Як можна одразу зрозуміти з назви, батьківщиною шиїтаке є Японія і Китай. Це гриб з цікавою історією, адже перші згадки про його використання датуються ще 2 тисячоліттям до нашої ери. У перекладі “шиїтаке” означає “гриб, що росте на каштані”. Є й інші назви: чорний гриб, дубовий гриб, зимовий гриб, шиїтаке, сіїтаке, сітаке. Зараз шиїтаке ростуть не лише на своїй історичній батьківщині. Ферми, де вирощуються ці гриби, є навіть в Україні.

Гриби шиїтаке відносяться до деревних пластинчастих грибів.  Вони дійсно виростають на деревах, але це не обов’язково має бути каштан. Ростуть шиїтаке на дубі, грабі, вільсі та інших деревах. За виглядом вони трохи нагадують королівські шампіньйони, адже мають округлу шляпку, забарвлену в коричневий колір. Однак, на відміну від шампіньйонів, вона вкрита маленькими білуватими лусочками, а ніжка більш тендітна. Мякоть у цих грибів білого кольору, м’ясиста.

На смак шиїтаке також нагадують шампіньйони, тільки з більш ніжним смаком і насиченим ароматом. Гриби широко використовуються у кулінарії східних країн. Незвичайні нотки грибів шиїтаке зробили їх особливо популярними й серед наших професійних кулінарів. Не обов’язково використовувати шиїтаке лише для страв східної кухні. Вони чудово смакують в супах та стравах з м’ясом, збагачуючи їх неймовірним ароматом. Гриби можна смажити, тушкувати, варити, запікати.

Дуже відомі гриби шиїтаке завдяки неймовірним лікувальним властивостям. У китайській народній медицині їх донині використовують для профілактики і лікування застуд, захворювань серця, гіпертонії. Крім того, вважається, що вони уповільнюють старіння. У грибах шиїтаке містяться такі корисні речовини:

  • вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, В12, РР, D;
  • мідь;
  • цинк;
  • тіамін;
  • марганець;
  • рибофлавін;
  • калій тощо.

Ще зовсім нещодавно гриби шиїтаке вважалися делікатесом, і знайти їх в продажу було досить важко. Проте, зараз вони є цілком доступними! У нашому інтернет-магазині продуктів ви можете замовити шиїтаке з доставкою круглий рік.

Степові гриби Ерінги

Любите білі гриби? Тоді вам точно сподобаються ерінги! Їх ще називають королівськими гливами, або білими степовими грибами. Походять вони з середземноморських регіонів Європи та Північної Америки, де ростуть й донині. Проте, сучасні фермери навчилися культивувати ерінги в штучних умовах. Тому в продажу можна зустріти ерінги навіть з України. 

Впізнати ерінги легко за товстими м’ясистими ніжками та маленькими асиметричними шляпками, які зі зворотного боку пластинчасті, як у глив.  Ніжка у ерінгів біла, а колір шляпки може варіюватися від рожевого до бурого. При першому “знайомстві” з цими грибами вражає їх розмір, адже виростати вони можуть до 20 см у висоту.

Окрім апетитного зовнішнього вигляду, ерінги цінують за чудовий смак, який нагадує смак білих грибів. Вони мають ніжний аромат з нотками горіха кеш’ю, який проявляється після теплової обробки. Найчастіше гриби готують на грилі, смажать, тушкують, сушать, додають в суп, салати. Ерінги популярний інгредієнт в японській, китайській, корейській та в’єтнамській кухнях. 

Особливість цих грибів після термічної обробки вони не втрачають корисні властивості. А їх у ерінгів багато! 

  1. Виводять солі важких металів з організму людини. 
  2. Це дієтичний продукт, який хоч і містить багато білків, чудово засвоюється організмом. 
  3. Завдяки антиоксидантам, виводять з організму токсини.
  4. Регулюють рівень холестерину в крові.
  5. Зміцнюють імунну систему, завдяки великій кількості вітамінів, мінералів та амінокислот в складі.
  6. Зміцнюють нервову систему.

У нашому інтернет-магазині гриби ерінги можна купити за хорошою ціною. Ми закуповуємо продукти лише у перевірених постачальників і гарантуємо високу якість. Часто купити гриби можна з вигідними знижками!

Устричні гриби Шимеджі

Шимеджі делікатесні гриби, популярні в азіатській кухні, які часто використовують для приготування китайських, японських та корейських страв. Батьківщиною шимеджі є Східна Азія, де в природі вони ростуть на букових деревах. Вигляд у цих грибів впізнаваний: вони невеликого розміру, з високими тоненькими ніжками та маленькими шляпками. Є білі шимеджі, забарвлені у відповідний колір, та коричневі шимеджі з бурими шляпками.

Шимеджі мають солодкуватий вершковий смак, ніжний аромат і приємно хрустять під час їжі. Кулінари особливо люблять ці гриби за їхню стійку структуру, яка чудово витримує термічну обробку. Цікаво, що шимеджі часто додають в традиційний японський суп сумоїстів тянконабе. 

Вживати гриби сирими категорично заборонено, адже вони дуже гіркі. Проте, після термічної обробки ця гіркота зникає. Гриби можна тушкувати, смажити, варити, маринувати та запікати, готувати у фритюрі.

Гриби шимеджі багаті на корисні властивості. У них міститься багато білку, вітамінів, мінералів. Завдяки високому вмісту клітковини та нерозчинних волокон, вживання шимеджі допомагає очистити організм від шлаків. У складі грибів багато заліза, міді та калію.

Корисні поради

Рекомендовані товари

Гриби ерінги
ціна за 1 кг
378,91 грн
мін. кільк. 0.4кг
кг
сума
151,56 грн
Підходить для доставки службою Нова пошта
Гриби Шіїтаке
ціна за 1 кг
645,41 грн
мін. кільк. 0.2кг
кг
сума
129,08 грн
Новинка Підходить для доставки службою Нова пошта
Гриби Шимеджі білі
ціна за 1 кг
388,04 грн
мін. кільк. 0.15кг
кг
сума
58,21 грн
Підходить для доставки службою Нова пошта
Гриби Шимеджі коричневі
Немає в наявності
Підходить для доставки службою Нова пошта

Інші записи з категорії «Корисні поради»

Кошик
Ваш кошик порожній