Які яблука краще вибрати для фрешу?
Наші клієнти часто задають питання, які сорти яблук добре підходять для приготування соку? Кількість пропонованих сортів від компанії FRUIT TIME налічує близько 50 різновидів протягом року. Зараз ми розповімо, які сорти яблук краще замовити з доставкою по Україні для приготування фрешу.
Яблучний сік часто використовують як самостійний напій, іноді ж його беруть за основу в приготуванні фруктових, фруктово-овочевих і ягідних фрешів. При виборі яблук багато що залежить від смакових уподобань. Сік можна робити з кислих, солодких, кисло-солодких сортів. Основним критерієм при виборі яблук для соку повинна бути їх щільність. Варто брати тверді яблука, а не пухкі.
КИСЛІ ТА КИСЛО-СОЛОДКІ СОРТИ
Кисло-солодкі сорти яблук відмінно підходять для приготування соку. Такі сорти, як «Ліза», «Чемпіон», «Лігольд», «Ред Чіф», «Гала» мають насичений кисло-солодкий смак і яскраво виражений освіжаючий аромат. Найчастіше їх замовляють для фреш-барів, ресторанів.
Соковиті яблука середнього розміру «Симиренко», «Гренні Сміт», «Муцу» - це популярні сорти кислих яблук. Вони мають яскраво виражений зелений колір і також підійдуть для фрешу.
СОЛОДКІ СОРТИ
Для любителів побалувати себе солоденьким підійде сорт «Голден», який ще називають яблуко-груша. Ці яблука нагадують за своїм запахом і смаком цукерку. Назва у яблук неспроста таке: вони мають характерний вигляд із золотистою шкіркою (gold - від англ. «Золотий»).
Також солодкий фреш виходить із сорту «Пінк Леді» і «Ред Чіф».
МЕНШ ВІДПОВІДНІ СОРТИ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ СОКУ
Існують сорти яблук, з яких не вийде зробити хороший сік. Найчастіше це стосується літніх сортів. Ці яблука пухкі, м'які і не такі соковиті як осінні або зимові сорти. Їх краще вживати в свіжому вигляді, адже їх термін зберігання досить короткий - до двох тижнів.
• «Скороспілка»;
• «Білий налив»;
• «Спасівка»;
• «Антонівка».