FRUIT TIME FRUIT TIME
Вхід | Реєстрація
Каталог продуктів Акції
Зв'язок з нами
+38 (067) 000-20-10 +38 (067) 417-40-02 Контакти
Інформація
Блог Доставка та оплата Партнерам HoReCa Про компанію
Кошик 0 Кошик 0,00 ₴ Кошик 0

Як обрати хурму?

Як обрати хурму?

Осінь – це синонім гарбуза і яблук, але чи куштували Ви ще один більш екзотичний фрукт, який також починає з’являтися цієї пори року?


Хурма, також відома як «їжа богів» (від грецького імені Диоспірос), і плоди хурми однаково підходять для додання яскравості страв у холодну пору року.

Сезон незвичайних жовто-помаранчевих і солодких фруктів з м’якоттю настає з жовтня по березень.  До нас вона потрапляє з Іспанії, Азербайджану, Китаю, Кореї та Японії. Деякі різновиди також можна знайти в США.

Користь хурми для здоров’я

Хурма заслуговує на більшу увагу з точки зору дієти, оскільки вона багата клітковиною, бета-каротином і такими мінералами, як натрій, магній, кальцій і залізо.

Перш ніж купити хурму, важливо знати, який сорт ви розглядаєте, тому що це вплине на те, як і коли її краще споживати. Якщо ви новачок у цьому витонченому фрукті, у нас є декілька порад. 

Зазвичай хурму можна знайти у двох варіантах: без в’язкого волокна і з ним. Важливо розуміти різницю, оскільки плоди можуть виглядати однаково, але насправді до них слід ставитися по-різному, і їсти їх на різних стадіях дозрівання.

Шарон

Нев’язкий Шарон, присадкуватий і круглий, як помідори. Плоди цього сорту слід їсти твердими, хрусткими й ледь дозрілими. Загалом, їх можна їсти як яблука: нарізати або надкусити, включаючи шкірку. Шарон відмінно підходить для приготування основних страв і салатів. Щоб з’їсти його м’яким, зберігайте при кімнатній температурі, поки він не стане на дотик, як помідор.

Корольок

У хурми Корольок, як правило, відсутній терпкий смак, плоди темно-оранжевого кольору зі світло-коричневою м’якоттю. Через цю особливість плід називають шоколадним. Корольок добре поєднується з салатами, демонструючи їх привабливий вигляд, також його можна їсти запеченим в пирогах або нарізаним на млинці з насінням чіа.


Бичок

Терпкий бичок за формою більше схожий на гігантський жолудь. Плоди цього сорту потрібно їсти, коли вони майже переспіли, інакше буде відчуватися неприємна терпкість. Коли плоди схожі на повітряну кулю з водою, тоді вони готові до вживання. Плоди занадто м’які для того, щоб їх можна було порізати скибочками. Найкраще їх їсти ложкою. У кулінарії солодкий бичок ідеально підходить для приготування джемів, соусів і десертів.



Насолоджуйтеся
цим чудовим осіннім фруктом, обираючи доставку хурми від FRUIT TIME.

Інші записи з категорії «Корисна інформація»

Кошик
Ваш кошик порожній