Переробка кісточки авокадо
Любите авокадо? Ми також дуже його любимо! Цей мексиканський плід додають у найрізноманітніші страви, вживають сирим, додають до косметології та роблять різні соуси. Навіть книга рекордів Гінесса внесла авокадо, як найкорисніший фрукт у світі.
З кісточок авокадо виготовляють олію, додають у косметологічні засоби, засоби о догляду за волоссям, навіть вживають в їжу. Також кісточку авокадо можна посадити в маленький стаканчик, може вирости дерево до 1 метру, але давати плоди воно не буде.
Мексика вигадала супер круту та екологічну ідею, щодо утилізації відходів. Вони взяли авокадо, відділили їстівну частину від кісточки і з неї зробили одноразовий посуд! Ви уявляєте? Це дуже екологічна ідея, адже кісточка з авокадо така велика, вона не вживається у їжу, а зараз її переробляють у корисні речі.
Посуд з кісточки може рік не псуватися, якщо зберігається у сухому місці і в цілій упаковці. Після використання такого посуду, воно перегниває за 240 днів, менше року! Так, оце так винахід. Роблять не тільки виделки, ложки та ножі, з кісточки авокадо ще виготовлять тарілки, одноразові коктейльні трубочки та навіть бокси для їжі. Такі винахідливі мексиканці. Ця країна найбільший постачальник авокадо в світі, майже 50% плодів – з Мексики.
Також з кісточок виготовляють олію, додають у косметологічні засоби, засоби по догляду за волоссям, навіть, вживають в їжу. Ще кісточку авокадо можна посадити в маленький стаканчик, може вирости дерево до 1 метру, але давати плоди воно не буде. Але віддамо перевагу екології та мексиканцям за вирішення проблеми з пластиком, завдяки таким винаходам наша планета буде чистішою!