FRUIT TIME FRUIT TIME
Вхід | Реєстрація
Каталог продуктів Акції
Зв'язок з нами
+38 (067) 000-20-10 +38 (067) 574-56-64 Контакти
Інформація
Блог Доставка та оплата Партнерам HoReCa Про компанію
Кошик 0 Кошик 0,00 ₴ Кошик 0

Авокадо: в чому секрет його популярності?

Авокадо: в чому секрет його популярності?

Авокадо останнім часом стало неймовірно популярним. Ще десять років тому про цей заморський плід було відомо мало, та й взагалі екзотична їжа сприймалася нашими людьми досить скептично. З часом смак та користь екзотичних фруктів та овочів оцінили, а імпортувати свіжі продукти почали з найвіддаленіших куточків світу. Зараз купити авокадо можна практично в будь-якому супермаркеті, а кулінарні сайти та блоги з правильного харчування кишать рецептами з використанням авокадо. В чому ж секрет його популярності?

Які є різновиди авокадо та який обрати

Почнемо з того, що авокадо, незважаючи на його трав’янистий нейтральний смак, – не овоч, як може здаватися на перший погляд. Цікаво, що й фруктом називати продукт не зовсім неправильно, адже насправді – це ягода. Авокадо має грушеподібну форму, всередині знаходиться неїстівна велика кісточка. Дехто вважає, що у розрізі плід нагадує око алігатора, через що дерево авокадо інколи називають алігаторовою грушею.

Хоча популярним в кулінарії авокадо стало не так давно, в Центральній та Південній Америці, звідки походить рослина, плід їдять вже не одну сотню років. Відомо, що плоди авокадо вживали ще за часів цивілізації інків та ацтеків. До України свіжі плоди авокадо потрапляють з Південної Америки, Африки та Європи. Наш інтернет-магазин продуктів імпортує авокадо з Іспанії, Перу, Нідерландів та інших країн.

Ягода авокадо має м’яку маслянисту м’якоть світло-салатового відтінку. Смак у нього делікатний, не виражений, відчуваються легкі трав’янисті та горіхові нотки. Загалом у світі існує понад 400 сортів авокадо. На прилавках українських магазинів переважно можна зустріти два різновиди авокадо.

  1. Авокадо з гладенькою яскраво-зеленою шкіркою. Це можуть бути сорти Фуерте, Пінкертон, Гвен, Рід,  залежно від сезону. Плоди мають пружну м'якоть світлого кольору з зеленуватим відливом. На смак більш водянисті, однак прекрасно підходять для салатів та страв, де важливо, щоб продукт тримав форму. 
  2. Авокадо Хаас більш округлої форми з темною, практично чорною, шкіркою. М’якоть світла, з жовтуватим відтінком, а кісточка – невеликого розміру. Цей сорт авокадо ідеальний для гуакамоле, адже м’якоть у нього м’яка і дуже масляниста. Нарізати скибочками або шматочками добре стигле авокадо Хаас буде складніше.

У чому секрет популярності авокадо

Щоб зрозуміти причину стрімкого росту популярності авокадо, достатньо знати про його корисні властивості. Так, саме завдяки неймовірному складу вітамінів та мікроелементів, авокадо рекомендують додавати у раціон щодня. 

  • Корисні жири. У складі авокадо багато ненасичених жирних кислот, або омега-кислот, які знижують рівень холестерину і, відповідно, запобігають розвитку серцево-судинних захворювань. Крім того, вони добре впливають на обмін речовин, і, на думку вчених, допомагають боротися з раковими клітинами.
  • Калій. У 100 г авокадо міститься 14% денної норми калію, який необхідний для здорового функціонування серця та нирок, нормалізує кровопостачання органів та тканин. Цікаво, що калію в авокадо більше, ніж в бананах.
  • Антиоксиданти. У складі авокадо є речовини, які уповільнюють процеси старіння. Тож, якщо ви мрієте про красиву шкіру та волосся, додайте продукт в своє меню. Крім того, корисно вживати авокадо людям, які мають запальні процеси на шкірі: висипи, псоріаз, екзему.
  • Манногептулоза. Нормалізує рівень цукру в крові, тому авокадо рекомендоване людям з цукровим діабетом. Також ця речовина позитивно впливає на нервову систему, зменшує дратівливість, сонливість, покращує концентрацію.
  • Вітаміни K, С, В3, В4, В5, В6, Е

Дієтологи та спортсмени особливо цінують авокадо за його дієтичність. У ягоді багато клітковини, яка сприяє зниженню ваги. Крім того, вона сприяє швидкому насиченню, а отже, людина вживає менше їжі. Регулярно їсти авокадо рекомендовано жінкам під час менструації, адже воно допомагає зменшити болі та кількість виділень. Незамінне авокадо й для вагітних, адже в ньому багато фолієвої кислоти, яка необхідна для нормально розвитку плоду. Ненав’язливий смак продукту дозволяє додавати його в різноманітті страви. Найчастіше авокадо фігурує в рецептах:

  • салатів;
  • боулів;
  • супів;
  • закусок;
  • соусів;
  • коктейлів.

Як вибрати стигле авокадо

  1. Легенько натисніть на плід подушечками пальців. Якщо він стиглий, на шкірці повинна залишитися невелика вм’ятина. Авокадо не має бути й занадто м’яким, адже це означає, що продукт вже зіпсувався. Якщо плід твердий – це означає, що він ще зелений, і вживати його можна буде лише через кілька днів.  
  2. Зверніть увагу місце, де кріпиться плодоніжка. Якщо відірвати хвостик, можна оцінити стиглість авокадо за кольором м’якоті. У стиглого продукту вона матиме жовтуватий або світло-коричневий відтінок.
  3. Якщо ви купуєте одразу багато авокадо, і плануєте з’їсти їх не одразу, краще взяти кілька зелених, за пару днів вони дозріють.
  4. Небажано їсти зелене авокадо, адже в ньому можуть міститися токсичні речовини. Краще почекати, доки плід остаточно визріє. Токсична і не придатна для вживання й кісточка.
  5. Занадто тверде авокадо залиште за кімнатної температури, і щодня перевіряйте на м’якість. Як тільки плід стане м’яким, його сміливо можна їсти. Можна покласти плід в паперовий пакет до інших фруктів, це пришвидшить дозрівання.

Як правильно зберігати авокадо

  • Якщо ви купили стигле авокадо, але не плануєте його використовувати ще день чи два, зберегти його свіжим можна в холодильнику. Для цього покладіть плід в контейнер або у зіп-пакет, щоб обмежити доступ повітря.
  • Розрізане авокадо також зберігають в контейнері в холодильнику. Щоб плід не потемнів, місця зрізу можна змастити соком лимону чи лайму.
  • Зелене авокадо можна зберігати за кімнатної температури.
  • Крім того, авокадо можна заморозити. Проте, цей спосіб підійде лише в тому разі, якщо продукт буде використовуватися для подальшої термічної обробки: приготування супів, соусів, закусок. Для цього м’якоть пюрують і додають в неї лимонний сік.

Купити свіже та якісне авокадо за вигідною ціною пропонуємо в нашому інтернет-магазині!

Корисні поради

Рекомендовані товари

Авокадо
ціна за 1 кг
268,60 грн
мін. кільк. 0.25кг
кг
сума
67,15 грн
Авокадо Хаас
ціна за 1 кг
282,40 грн
мін. кільк. 0.25кг
кг
сума
70,60 грн
ТОП продажів
Авокадо Хаас шт 18 калібр
Немає в наявності

Інші записи з категорії «Корисні поради»

Кошик
Ваш кошик порожній