Як почистити артишоки?
FRUIT TIME підкаже Вам, як за допомогою невеликих хитрощів можна приготувати артишок з мінімумом відходів.
Підготуйте миску з водою і лимоном, щоб повністю занурювати в неї артишоки. Далі відріжте верхню частину артишоку разом із шипами, потім очистіть його, видаливши більш тверде зовнішнє листя. Зупиніться, коли знайдете ніжне листя жовто-зеленого кольору. Розріжте стебло біля основи артишоку, очистіть його, видаливши зовнішню волокнисту частину і всі шипи, потім покладіть артишок у воду, аби він не став чорніти. На цьому етапі розріжте овоч на дві частини вздовж і видаліть пушок, який знаходиться всередині. Потім розділіть половину артишоку на дві частини і занурте їх у миску з кислою водою. Якщо ж ви хочете приготувати артишок повністю, то зніміть більш тверде зовнішнє листя, потім обережно розкладіть його, вставте ніж і видаліть внутрішню бороду.
Як використовувати відходи артишоку?
Найтвердіше зовнішнє листя, яке зазвичай викидають, насправді містить трохи м’якоті, але її потрібно відокремити від волокон. Для цього достатньо кількох невеликих зусиль. Спочатку зваріть зовнішнє листя у великій кількості води близько 30 хвилин. Далі ви можете залишити воду в каструлі і змішати все за допомогою погружного блендера. Все профільтруйте, і у вас вийде дуже рідкий крем (за консистенцією схожий на бульйон). Або ж відокремте листя від води і перебийте його в блендері, процідіть все через друшляк – ви отримаєте чудовий крем.