Насіння чіа – джерело здоров’я
Усі говорять про насіння чіа, але що Ви насправді готуєте зі здорових зерен? Наприклад, простий, забавний пудинг.
Едвард Палмер був англійським дослідником рослин, який народився в кінці 19 століття. Він розповів світу про «слизьку» кашу, яку вживали мексиканські індійці пінола. Індійці обсмажували дрібні гранули, подрібнювали їх упорошок і перемішували з водою. Гранули походи з рослини шавлії під назвою Чіа.
Тільки через 120 років в Каліфорнії зерно чіа було проголошене актрисами й моделями як суперїжа і «диво лікар», і з того часу число людей, які додають дві ложки зерен у мюслі, зросло. Також вони додають чіа у свійранковий смузі, як модель Міранда Керр. Це цілком зрозуміло, адже насіння має 25% високоякісних білків, антиоксидантів і мінералів, таких як калій і кальцій. Вонодосить приємно згущує ранкові мюслі й тріскається в них. Насіння чіа насичують протягом тривалого часу. Добре нам відоме насіння льону також має цю властивість, але сьогоднінасіння чіа – один із найпопулярніших продуктів.
Чіа-пудинг із полуницею на 1 людину
Інгредієнти:
- 4 ст.л. насіння чіа;
- 250 мл молока на ваш смак (соєве, мигдальне, рисове, коров’яче);
- полуниця;
- свіжа м’ята.
Насіння чіа змішати з молоком у склянці, додати цукор, мед або інший підсолоджувач за бажанням. Залишити склянку закритою в холодильнику хоча б на годину, а краще на ніч, щоб насіння набрякло. Потім подрібніть полуницю, викладіть її на пудинг і прикрасьте десерт кількома листками м’яти. Якщо ви хочете пограти зі смаком, ви можете замінити частину молока кокосовим молоком або додати в нього половину банана.