10 екзотичних фруктів
Ви прагнете далеких країн та іноземних культур?
FRUIT TIME розповість Вам, чому і як краще їсти екзотичні фрукти!
Раніше банан, ківі, ананас і манго були для людей розкішшю, сьогодні ж на полицях все більше екзотичних фруктів, які можна купити практично в усіх містах України. Вони дозволяють створювати нові незвичайні страви, адже така екзотика не тільки дивує своїм зовнішнім виглядом, але йсмаковими властивостями, не маючи при цьому багатокалорій і забезпечуючи організм багатьма вітамінами ймінералами.
Чи знаєте Ви ці 10 фруктів?
Ківано
Насправді ківано (поки) не дуже відомий. Завдяки яскраво-зеленій м’якоті і яскраво-помаранчевій шкірці з шипамиафриканський фрукт виділяється на полицях магазинів. Він схрещений з динею й огірком і тому має ще другу назву –«рогатий огірок» або «рогата диня». Усередині фрукта багато води, але не калорій. Його їдять як ківі: наріжте уздовж і їжте м’якоть ложкою. На смак ківано кислуватий і освіжаючий.
Карамболь
Зоряний фрукт використовується в багатьох десертах якприкраса. Він на 90% складається з води і має відносно високу частку вітаміна А і С. Ви можете з’їсти зоряний фрукт зі шкіркою. Його смак нагадує аґрус.
Кактус Фрукт
Так його називають на Середземномор’ї – «колючою грушею». Плід з колючою шкірою, але всередині надзвичайно соковитий і солодкий. Він забезпечує швидку енергію у вигляді фруктового цукру й глюкози, крім того він містить багато вітаміну С. Інтенсивно помаранчевий колір фрукта має антиоксидантну дію.
Джекфрут
Цей екзотичний фрукт може вирости до 1 метра у висоту і важити від 4 до 50 кілограмів. Деякі називають його «овочевим м’ясом». Він має консистенцію, схожу на курячу грудку, і часто використовується як заміна м’яса. В Індії з насіння, що міститься в ньому, отримують борошно для місцевих страв. Стиглі фрукти нагадують суміш банана йананаса. Він містить багато крохмалю і є одним з основних продуктів харчування в деяких країнах.
Дуріан
Цей фрукт родом з Малайзії. І якщо ви запитаєте малайзійців, як би вони описали дуріан, то Вам би відповіли: «Дуріан на смак схожий на рай, але пахне пеклом». Незважаючи на свій запах, який є причиною того, що цей фрукт не слід перевозити в таксі й заборонено заносити в готель, це найпопулярніший фрукт в Південно-Східній Азії. Він вважається афродизіаком, але це не доведено наукою.
Лічі
У Китаї, де ростуть солодкі фрукти з грубою шкіркою, лічі називають «фруктом кохання». Маленькі фрукти солодкі на смак, мають невелику кісточку всередині. Вони особливо багаті вітаміном С. Лічі потрібно збирати стиглим, так як вінне дозріває. Лічі смачний не тільки як десерт, але й в стравах з риби та м’яса.
Мангостан
Цей плід з Малайзії вважається «королем фруктів». Плоди з фіолетовою шкіркою і білою м’якоттю на смак приємно солодкі і нагадують виноград, ананас, грейпфрут і персик. Мангостан дуже багатий на вітаміни й антиоксиданти. Його потрібно розрізати по колу, зняти верхню частину і їсти білу м’якоть. У плоді може бути одна або дві кісточки.
Пітахайя
Пітахайя або «плід дракона» зростає в кактусах і поставляється в основному з Південної Америки. З її екзотичним зовнішнім виглядом – червоною шкіркою і білою м’якоттю, вона прикрашає багато десертів. Однак найсмачнішим видом є жовтий варіант плода, який на смак схожий на ананас і манго. Червоний колір має дуже нейтральний смак.
Тамарільйо
Є родичем помідора. Плід на смак терпко-солодкий. Можна їсти разом зі шкіркою. Їх використовують як помідори, вони підходять для гарячих і холодних, солодких і солоних страв.
Фізаліс
Батьківщиною фізаліса є Південна Америка, однак він культивувався по всьому світу. Він росте навіть у Швейцарії. Ви можете розпізнати стиглі плоди фізаліса, коли ліхтарикистають коричнево-жовтими. Плід містить багато бета-каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А. Ягоди дуже м’які й солодкі на смак, ними можна прикрашати десерти, коктейлі або їсти просто так.