Популярні сорти манго в Україні
Манго - це соковитий, солодкий, м'який і екзотичний фрукт. Його аромат особливий, а смак підкорює найвибагливіших гурманів. Всього в світі існує близько 300 сортів. На територію України імпортується близько 30 видів манго в залежності від пори року. Найпоширеніші сорти можна купити в інтернет-магазині FRUIT-TIME.
ЖОВТІ ПЛОДИ МАНГО
Тайське манго «Нам Док Май» родом з Таїланду. Плоди подовжені з м'яким клювиком, як правило яскраво-жовтого кольору з зеленими плямами, кісточка тонка. Манго цього сорту має м'яку текстуру, медово-персиковий смак. Цей сорт не вимагає дозрівання, його зривають і імпортують стиглим. Вважається, що цей сорт один з кращих в світі.
Сорт «Чанса» має більш овальну форму, а ось на смак таке ж м'яке й солодке, як і тайське. Його вирощують в Індії та Пакистані. Купити таке манго в Україні можна з кінця лютого до початку квітня. Воно відмінно підходить для приготування десертів без використання цукру.
Манго «Дункан» - плід великий овальної форми золотисто-жовтого кольору. Має більш щільну текстуру, аромат плоду нагадує стиглу грушу і інжир. Росте на території США. В Україні його можна купити з лютого по березень.
ЧЕРВОНО-ЖОВТІ ПЛОДИ МАНГО
Королівське манго «Альфонсо» є одним з лідерів за популярністю. Плід має овальну форму з рожевим бочком. У ньому практично ніколи не зустрічаються ворсинки. В Індії, батьківщині цього сорту, його називають королем манго. Також цей сорт поширений в Пакистані, Еквадорі, Єгипті та США.
Сорт «Бадамі» можна легко сплутати з «Королівським Манго». Невелика відмінність полягає в його подовженою формі. В Україні цей сорт зустрічається рідко через свого далекого місця народження - штату Карнатака в Індії.
«Едвард», «Глен», «Хендер» - поширені сорти в США, Мексиці, Австралії. Великі плоди мають виражений солодкий аромат. Їх шкіра тонка, а кісточка середнього розміру.
ЧЕРВОНО-ЗЕЛЕНІ ПЛОДИ МАНГО
Сорти «Амелі», «Кент», «Кейт», «Остін» дуже схожі один на одного за зовнішнім виглядом і смаком. Кентський манго соковите і дуже солодке, з м'якоттю без ниток і невеликий кісточкою. Манго «Кейт» і «Остін» щільне, з ніжною м'якоттю і солодким смаком. Їх вирощують на території Австралії, Еквадору, США і Південної Африки. Це дуже популярні сорти, адже вони привертають увагу не тільки смаковими якостями, але і вартістю: вони дешевші від своїх жовтих родичів.
ТМ «ЕAT ME» - компанія, яка завоювала любителів екзотичних продуктів. Головний девіз компанії - «Ready to Eat» (з англ. Готовий до вживання). Вони імпортують тільки стиглі плоди манго, від сезону можуть міняти сорт, але якість залишається чудова.
ЗЕЛЕНІ ПЛОДИ МАНГО
Плоди сортів «Сайгон», «Маллика», «Іворі» мають пізню стиглі і можуть зберігатися протягом тривалого часу. Їх шкірка не має блиску і рум'янцю. У таких плодах іноді зустрічаються волокна. Смак кисло-солодкий. Зелене і недозріле манго цінне тим, що в ньому міститься більше пектину, який у міру дозрівання перетворюється в сахарозу, мальтозу і глюкозу.
Манго цих сортів відмінно підходять для приготування фруктових і овочевих салатів. Вони добре поєднуються з морепродуктами. У десертах таке манго перетворюється на справжній екзотичний шедевр.