Як правильно вибрати авокадо
Як дізнатися, вже зрілий плід або ще варто почекати.
Свіжі авокадо не дозрівають на дереві, вони стають м'якше після збору врожаю. Сорти авокадо відрізняються між собою за смаковими якостями і щільністю, також вони можуть змінюватися від темно-зеленого кольору до темно-пурпурного, майже чорного відтінку при дозріванні. Але колір не завжди є індикатором стиглості, оскільки «розм'якшення» авокадо може відбуватися з різною швидкістю, незалежно від кольору. В кінцевому підсумку стиглість плоду визначається консистенцією.
Які основні показники стиглості?
колір + відчуття
Ось як вибрати стигле авокадо
Крок 1. Порівнюючи різні сорти авокадо перевірте колір шкірки. Авокадо з темною шкіркою можуть бути стиглішим, ніж авокадо зі світлою шкірочкою. Майте на увазі, що наявність вм'ятин на шкірці може бути ознакою пошкоджень плода.
Крок 2. Покладіть авокадо на долоню.
Крок 3. Обережно стисніть, не докладаючи кінчиків пальців, так як це може викликати синці, і перевірте щільність авокадо. Стиглі авокадо піддаються м'якому тиску в долоні.
Тверде авокадо (дозрівання 4-5 днів)
Якщо авокадо твердий і не піддається легкому тиску, воно дозріє через кілька днів. Незрілі авокадо матимуть яскраво-зелений колір. Зберігайте авокадо при кімнатній температурі. Помістіть його в коричневий паперовий пакет з яблуком або бананом, якщо хочете прискорити процес дозрівання.
Середній стиглості (дозрівання 1-2 дні)
Свіжі, майже стиглі авокадо можуть відрізнятися за кольором. Краще за все керуватися не тільки кольором, але і відчуттям. Авокадо буде більш м'яким на дотик, але не піддасться сильному тиску. Якщо його розрізати, то кісточку буде важко дістати, а внутрішню м'якоть проблематично розім'яти. Для дозрівання авокадо залиште його при кімнатній температурі на пару днів.
Стиглі
Якщо авокадо піддається м'якому тиску, значить воно стигле і готово до вживання. Стиглі авокадо можуть мати більш темний колір, і на дотик воно не буде м'яким. Стиглі фрукти ідеально підходять, щоб вживати їх в той же день. Якщо плануєте з'їсти пізніше, то краще зберігайте авокадо в холодильнику, щоб воно не перезріло.
Перестиглі
Колір перезрілого авокадо може бути темно-жовтим або коричневим. Перестиглі плоди будуть дуже м'якими на дотик і мати глибокі поглиблення. Його запах буде прогірклий, який деякі описують як запах гарбуза.
Незрілі тверді зелені авокадо можна купити за 4-5 днів до заходу.
Стиглі свіжі авокадо, які піддаються легкому надавливанию, слід з'їсти протягом 1-2 днів. Для дозрівання незрілих твердих фруктів при кімнатній температурі може знадобитися від 4-5 днів, що ідеально підходить для урочистостей, які відбудуться через кілька днів. Просто слідкуйте за фруктами, щоб переконатися, що температура на вашій кухні не змушує їх дозрівати занадто швидко. Якщо вавокадо починає по трохи продавлюватися, то помістіть їх в холодильник, щоб уповільнити процес дозрівання.
Бажаємо Вам приємних покупок в інтернет-магазині FRUT TIME. Ми завжди зможемо підібрати для вас краще авокадо на будь-який захід.