Зберігання стиглих фруктів, овочів і ягід

Є кілька простих правил, які допоможуть вам отримати максимальне задоволення від смачних і свіжих продуктів.

  • Мийте фрукти, овочі і ягоди тільки перед їжею. Якщо ви зробите це заздалегідь, а ще й залишите їх вологими, то висока ймовірність того, що вони почнуть псуватися раніше, ніж ви заходите їх з'їсти.
  • Важливо, що не всі фрукти можна зберігати разом. Деякі виділяють багато етилену, який допомагає плодам дозріти. Це яблука, банани, груші, ківі, нектарини, персики, абрикоси, сливи і кавуни. Їх потрібно зберігати окремо, у паперових пакетах.

 

Зберігання стиглих фруктів, овочів і ягід.

Терміни зберігання безпосередньо залежать від ступеня стиглості плодів. Наприклад, якщо ви хочете дозріти якийсь фрукт, то залиште його в теплі і темряві на кілька днів (ідеально в кухонній шафці). Покладіть поруч фрукт, який виділяє етилен, і процес дозрівання піде ще швидше. А якщо плід відразу стиглий, то з'їжте його в перші два дні. Або заберіть його на день в холодильник, але не більше, а то втратить смак і стане ватним.

Ще трохи про зберіганні ягід

  • Після доставки максимально акуратно огляньте ягоди. Якщо знайдете трохи прим'яті або вологі, їх потрібно відкласти.
  • Зберігайте їх у холодильнику в тій же упаковці, в якій вам їх привезли.
  • Слідкуйте за тим, щоб у ягодах не було вологи.
  • Мийте ягоди прохолодною водою і тільки перед тим, як їх з'їсти, а не заздалегідь.
  • Якщо зможете трохи потерпіти і після холодильника дати їм трохи побути в кімнатній температурі, буде набагато смачніше.
  • Якщо не виходить за 1-2 дні після доставки з'їсти всі ягоди, краще їх заморозити. Влітку вони не зможуть зберігатися довше.

 

Що зберігати без холодильника.

Давайте відразу обмовимося, що кімнатна температура - це 18-20 градусів, сухе, темне місце, наприклад, кухонну шафку 22-24 градуси - це вже занадто тепло для зберігання таких продуктів як фрукти і овочі.

Картопля любить прохолоду, ідеальне місце для зберігання картоплі - підвал, але якщо ви зберігаєте плоди в квартирі, то вибирайте темне і сухе місце. Ріпчасту цибулю зберігаємо при кімнатній температурі, в темряві і окремо від інших овочів. Гарбузи та кабачки можуть зберігатися дуже довго при кімнатній температурі, якщо у них великий хвостик. Помідори люблять тепло, їх прибираємо в кухонних шафка. Покладіть горіхи в герметичну банку, краще скляну, щоб не відсиріли. Так само зберігайте натуральні солодощі, в'ялені фрукти і фруктові чіпси.

Але якщо збираєтеся зберігати горіхи більше місяця, то прибирайте банку в холодильник.

Що зберігати в холодильнику.

В холодильник сміливо прибираємо всі цитрусові, яблука, груші, персики, нектарини, абрикоси, сливи і виноград.

Екзотику теж можна сміливо прибирати в холод, бо вона вся вже стигла, і в теплі може досить швидко зіпсуватися.

Овочі, які люблять холод, — це огірки, перець, морква, баклажани, капуста. Зрізана зелень довше залишається свіжою, якщо поставити її в склянку з водою, накрити поліетиленовим пакетом і прибрати в холодильник. Ягоди зберігайте в холодильнику в упаковці, в якій вам їх привезли. Слідкуйте за тим, щоб ягоди були сухі і без пошкоджень. Вологість на ягодах = цвіль.

 

Як зберігати гриби, щоб зберегти їх смак

  • Покладіть гриби в прохолодне місце і виключіть попадання прямих сонячних променів. У місті з цим відмінно впорається холодильник.
  • Не варто зберігати гриби довго. Якщо ви не встигаєте приготувати їх за кілька днів (в середньому різні сорти зберігаються 2-4 дні), то краще їх термічно обробити: заморозити або висушити, щоб використовувати в наступний раз.
  • Перед приготуванням гриби необхідно ретельно промити і очистити від піску і бруду. Робіть це перед самим приготуванням, інакше вони втратять свою щільність і зіпсуються швидше. Легко і швидко прибрати бруд допоможе щітка з жорстким ворсом.
  • Після промивання дайте воді стекти або добре обсушіть гриби на паперовому рушнику. Так вони залишаться пружними при смаженні або іншої обробки.
  • Якщо гриби не великі, то готуйте їх цілком, так у них залишиться більше смаку, і вони не усохнуть.
  • Лисички, печериці та гливи не потрібно відварювати перед смаженням або гасінням, ці гриби готуються дуже швидко і можуть втратити свій смак. А ось лісові гриби попередньо варто відварити.

Якщо ви вирішили зробити запаси на зиму

Для заморозки вибирайте пакет, який можна щільно закрити, щоб в морозилці не змішалися запахи продуктів.

Сушені гриби, як і свіжі, не люблять прямих сонячних променів. Відмінним рішенням стане тканинний мішок, не дарма так зберігали гриби наші бабусі. В такій упаковці гриби будуть провітрюватися і довше збережуться.

Мариновані і солоні гриби можна зберігати в будь-якому темному і прохолодному місці. Якщо в квартирі тепло, краще прибрати соління в холодильник.

Блог

Рекомендовані товари

Помідор
Ціна 38,40 грн/кг
19,20 грн
Сезон
Огірок колючий
Ціна 35,80 грн/кг
17,90 грн
Горіховий Мікс єліт не смажений (200 грм)
Ціна 52,80 грн/шт
52,80 грн

Інші записи з категорії «Блог»

Loading...
Кошик
Ваш кошик порожній