FRUIT TIME FRUIT TIME
Вхід | Реєстрація
Каталог продуктів Акції
Зв'язок з нами
+38 (067) 000-20-10 +38 (067) 417-40-02 Контакти
Інформація
Блог Доставка та оплата Партнерам HoReCa Про компанію
Кошик 0 Кошик 0,00 ₴ Кошик 0

Популярні спеції світу

Популярні спеції світу

Слово «спеція» походить від латинського «різновид», що означає особливий і рідкісний товар.  Колись спеції вважалися дорогоцінним товаром, нарівні з золотом.

За часів єгиптян, фінікійців і шумерів спеції використовувалися для лікування хвороб, дезінфекції ран, приносилися в якості дарів богам і використовувалися для бальзамування мертвих.  Фінікійці почали відкривати перші торгові шляхи для спецій в Середземному морі, потім греки організували поїздки зі сходу на Середземне море для їх перевезення, а римляни першими використовували їх на кухні в якості приправи.

Протягом століть спеції використовувалися в лікуванні, кулінарії, процедурах краси, а також в усуненні запахів будинку.  Сьогодні ж вони відомі нам як натуральні добавки, які мають властивість ароматизувати і робити блюдо смачніше, а також збагачувати його корисними поживними речовинами для нашого організму.

ЯК ЗБЕРІГАЮТЬСЯ І ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ СПЕЦІЇ

Прянощі слід зберігати в герметичних скляних банках в прохолодному і темному місці, щоб наявні в них масла не окислялись.  Крім того, банки не слід ставити на полиці поруч з поверхнею, тому що ви ризикуєте зіпсувати їх за короткий час.  Колір і запах спецій повинні залишатися незмінними, інакше це ознака того, що вони зіпсувалися.  При правильному зберіганні насіння будуть придатні від 2 до 3 років, а подрібнені спеції від 6 до 12 місяців.

Бажано купувати органічні цілі спеції.  Щоб повністю розкрити аромат і смак спецій, підсмажте їх на сухій сковороді протягом декількох хвилин, поки вони не випустять свій типовий запах.  Потім їх необхідно охолодити і подрібнити в ступці або за допомогою електричної млини для спецій.


ОСНОВНІ СПЕЦІЇ

Спеції отримують з ароматичних рослин, різні частини яких використовуються в залежності від типу одержуваного аромату: кора (кориця), корінь (імбир, куркума), бутони (гвоздика, шафран) або ягоди (перець).

КОРИЦЯ

Кориця має безліч властивостей: вона багата на поліфеноли, здатна знижувати артеріальний тиск, сприяє загоєнню шкіри, знижує рівень цукру в крові.  Вона міститься в багатьох стравах країн Північної Америки та Північної Європи.  Найчастіше її додають в випічку, але в Іспанії і Мексиці її використовують з шоколадом, а на Близькому Сході - в м'ясних стравах.

Краща кориця - кориця в паличці, яка зберігається близько трьох років, на відміну від меленої кориці, яка втрачає аромат через кілька місяців.  Тому краще всього купити паличку і безпосередньо подрібнити її в потрібному вам кількості.  Щоб це зробити, вам потрібно підсмажити паличку кориці кілька хвилин на розпеченій сковороді, поки вона не випустить аромат.  Після охолодження її можна перемолоти за допомогою ступки або кавомолки.

ГВОЗДИКА

Гвоздика - це відкриті бутони вічнозеленого дерева, що росте в Індонезії.  Гвоздика - дуже поширена спеція, яку можна використовувати як для приготування солодких і солоних страв, так і в сумішах приправ, таких як п'ять китайських спецій або індійська гарам масала.

КАРРІ

Каррі - це суміш спецій, основна з яких куркума, що надає каррі типовий яскраво-жовтий колір охри.  У деяких сумішах можуть бути присутніми коріандр, перець, кмин, імбир, мускатний горіх, кориця і перець чилі.  В Індії у кожного регіону і кожної сім'ї є свій рецепт каррі.  Адже у них каррі - це різноманітність страв, які його містять, в той час як в іншому світі слово каррі позначає суміш спецій в загальному сенсі.  Серед найвідоміших індійських різновидів каррі - гарам масала і Тандорі масала.

На Заході є три види каррі, які відрізняються розмаїттям використовуваних перців чилі: м'який (злегка пряний), гострий і дуже гострий.

МУСКАТНИЙ ГОРІХ

Мускатний горіх - це насіння індонезійського вічнозеленого дерева.  Ця приправа з солодким смаком, яку можна використовувати для різних солодких страв (наприклад, в Гоголя з яєць, кремах або тістечок) і в пікантних (в соусі бешамель, для ароматизації овочів і м'ясних страв).

ПАПРИКА 

Паприка - це червона спеція, отримана шляхом подрібнення перцю чилі (сухого і позбавленого внутрішніх волокон і насіння).  Вона має безліч корисних властивостей для організму, стимулює травну систему і полегшує травлення, зміцнює систему кровообігу і володіє антибактеріальними властивостями.  Вона містить вітаміни, мінеральні солі і бета-каротин.

У паприки тонкий смак, і її можна знайти на ринку в трьох варіантах: солодкому, копченому і гострому.  Її потрібно вживати швидко, тому що вона має властивість змінювати колір і смак.  Паприку не слід плутати з піментоном, який являє собою червоний порошок, отриманий з певного сорту меленого перцю чилі.

ПЕРЕЦЬ

Перець - одна з найбільш часто використовуваних спецій в кулінарії.  Перець - це кучерява ліана, що росте в тропічних лісах.  Одна з найважливіших характеристик перцю полягає в тому, що в поєднанні з деякими поживними речовинами він здатний максимізувати їх засвоєння.  Є різні види перцю: зелений (у нього свіжий і солодкий смак, він використовується для салатів і тушкованих страв), білий (продається в порошку і може використовуватися в багатьох стравах), рожевий (має більш м'який і ніжний смак) і червоний (зустрічається рідше  і продається в свіжому вигляді).

ПЕРЕЦЬ ЧІЛІ

Перець чилі багатий вітамінами і антиоксидантами, він є плодом однорічного рослини Capsicum annuum.  Його пряність надає капсаїцин - алкалоїд, який варіюється в залежності від розглянутого виду: насправді, чим його більше, тим гостріше перець.

Він багатий вітаміном С і володіє багатьма властивостями: покращує кровообіг і оксигенацію крові, є кардіопротектором, володіє протизапальними властивостями, знімає ревматичні болі.

Існує більше трьох тисяч різновидів перцю чилі, і для вимірювання ступеня прянощі використовується шкала Сковілла, яка вимірює присутній в ньому капсаїцин.  Він варіюються від 0 (значення, яке приписують класичного перцю без прянощів) до 16 000 000 (значення чистого капсаїцину).  Найгостріший перець чилі в світі - це Carolina Reaper з Південної Кароліни зі ступенем гостроти майже 1,600,000.

ШАФРАН

Шафран - одна з найдорожчих спецій в світі через довгого і складного процесу виробництва.  Рослина Crocus sativus - трав'яниста рослина, яке вирощують в різних частинах світу.

У давнину його використовували як натуральний барвник для тканин, але сьогодні він використовується виключно на кухні.  Він володіє численними корисними властивостями для організму (багатий мінеральними солями, вітаміном С і фолієвою кислотою) і дуже універсальний, він підходить як для солоних, так і для солодких страв.
Порошок, отриманий з квітки, жовтого кольору.

ІМБИР

Імбир - трав'яниста рослина і широко використовується в кулінарії.  Крім безлічі корисних властивостей, він містить багато мінеральних солей, а також має протизапальну дію, проти нудоти і запаморочення.

Має гострий, злегка пряний смак і післясмак, що нагадує лимон.  Його можна використовувати в солодощах, солоних стравах, а також в овочах, м'ясних і рибних стравах.

У продажу імбир можна знайти в формі свіжого або сушеного кореня, в порошку або в формі зацукрованого імбиру.

КМИН

Кмин відбувається з дуже стійкого до несприятливих кліматичних умов трав'янистої рослини, яку вирощують в різних частинах світу.  Він використовується в народній медицині в багатьох країнах завдяки своїм корисним властивостям в боротьбі з харчовими отруєннями, зниженні стресу і зниженні рівня цукру в крові.

КУРКУМА

Велика частина куркуми надходить з Індії.  Має антиоксидантні, антисептичні, протизапальні і знеболюючі властивості.  Його вохристо-жовтий колір надає куркумін.  Куркума надає характерний колір і аромат страв каррі, і її можна знайти в багатьох стравах різних кухонь світу (супи, рагу, овочі, соуси, м'ясні страви).  Це також натуральний барвник.

Бажано купувати коріння з гладкою шкіркою, без цвілі і завжди надійного походження.  Під час приготуванні куркуми краще використовувати рукавички, так як корінь може забруднити руки.

Рекомендовані товари

Перець халапеньо
ціна за 1 кг
593,30 грн
мін. кільк. 0.25кг
кг
сума
148,33 грн
ТОП продажів
Шафран
ціна за 1 кг
3 333,50 грн
мін. кільк. 0.25кг
кг
сума
833,38 грн
Перець падрон
ціна за 1 кг
734,50 грн
мін. кільк. 0.25кг
кг
сума
183,63 грн
ТОП продажів
Розмарин Україна
ціна за 1 кг
621,50 грн
мін. кільк. 0.05кг
кг
сума
31,08 грн
Шавлія
ціна за 1 кг
1 152,60 грн
мін. кільк. 0.05кг
кг
сума
57,63 грн
Горіх мускат
ціна за 1 кг
1 141,10 грн
мін. кільк. 0.05кг
кг
сума
57,06 грн
Кориця палички
ціна за 1 кг
671,20 грн
мін. кільк. 0.25кг
кг
сума
167,80 грн
Орегано
ціна за 1 кг
1 073,50 грн
Під замовлення i
мін. кільк. 0.05кг
кг
сума
53,68 грн
Чебрець Україна
ціна за 1 кг
491,60 грн
Немає в наявності

Інші записи з категорії «Корисна інформація»

Кошик
Ваш кошик порожній